Rijksvastgoedbedrijf

Partners
Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf is de vastgoedorganisatie van en voor de Rijksoverheid en is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wij zijn verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland. Of het nu gaat om een belastingkantoor, een kazerne, een gevangenis of een oefenterrein voor Defensie: het Rijksvastgoedbedrijf zorgt ervoor dat gebouwen en terreinen veilig en klaar voor gebruik zijn. Iedere rijksambtenaar en militair kan zo zijn of haar werk goed doen, in een professionele en inspirerende omgeving.


Deel deze pagina

Het Rijksvastgoedbedrijf werkt veel samen met gemeenten, provincies, waterschappen en commerciële partijen uit de bouw- en vastgoedwereld. Als overheid hebben we een voorbeeldfunctie als het gaat om transparante aanbestedingen. We zijn een professionele opdrachtgever die zowel innovatief als kostenbewust opereert. Er is daarom steeds vaker sprake van geïntegreerde contracten.

We nemen onze voorbeeldfunctie serieus en zijn onder andere een actieve partner van De Bouwcampus. Met andere partijen willen we nadenken om bij te dragen aan een brede vernieuwing van de bouwsector. Hierbij gaat het  om (keten)samenwerking, duurzaamheid, veiligheid, leefbaarheid en vermindering van faalkosten.

Cijfers (2014):

 • 13,3 miljoen m2 bruto vloeroppervlak
 • 81.000 ha aan gronden
 • 1760 fte

Contact 

Korte Voorhout 7 
2511 CW  Den Haag
Casuariestraat 32 
2511 VB  Den Haag
T. 070 339 39 39
E. info@rvb.nl

Specificaties

 

 

 • Samen sturen op kwaliteit

  Samen sturen op kwaliteit

  De overkoepelende opgave die het Rijksvastgoedbedrijf op De Bouwcampus heeft neergelegd heet ‘Samen sturen op Kwaliteit’.
  Doe mee Platform CB'23

  Platform CB'23

  Platform CB’23 streeft ernaar om vóór 2023 nationale, bouwsector-brede afspraken op te stellen over circulair bouwen.

Partners