Arpa Training en Consultancy

Partners
Arpa Training en Consultancy

Arpa Training en Consultancy geeft training en advies over het bouwen van een zelflerende organisatie op basis van het Lean gedachtegoed. Van Lean naar Learn noemen we dat. Continu verbeteren, zowel als organisatie als persoonlijk, staat daarbij voorop.


Deel deze pagina

De kern van Lean is: zo veel mogelijk klantwaarde toevoegen, zo min mogelijk verspillen en vooral: de mensen uit uw organisatie stimuleren om iedere dag weer nieuwe en slimmere oplossingen te bedenken en door te voeren. De mensen op de werkvloer worden daarbij centraal gesteld en integraal onderdeel gemaakt van het proces van continue verbetering. Met als gevolg dat er efficiënter, doelgerichter en kostenbesparend gewerkt wordt.

Van Lean naar Learn

Om Lean goed door te kunnen voeren, transformeren veel bedrijven naar een lerende organisatie; een organisatie waarin fouten maken mag – daar ligt immers verbeterpotentieel – en men elkaar stimuleert en motiveert om die verbeteringen ook meteen door te voeren. Managers krijgen daarbij een andere rol. Eén als coach, waarin ze hun medewerkers eigen verantwoordelijkheid geven en hen motiveren het beste in zichzelf naar boven te halen.

Aan de slag Bij Arpa ligt de focus op trainen. Het is namelijk onze visie dat bedrijven zo snel mogelijk met het geleerde zélf aan de slag kunnen. Onze consultants kunnen u daarbij op weg helpen. Desalniettemin begint een samenwerking altijd met een basistraining Lean & Learn voor de directie en het hoger management, gevolgd door een Practitionertraining voor het overig management en de medewerkers. Daarbij kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een algemene Practitionertraining, een Practitionertraining Lean Plannen of een Practitionertraining Lean Engineering.

Ontwikkelingstrajecten

Arpa biedt ook Vervolg- en Mastertrainingen aan, waaronder twee trajecten. Tijdens deze trajecten werkt u gedurende een langere periode aan uw eigen ontwikkeling en aan die van uw organisatie. Het gaat om:

  • Het Supply Chain Traject, waarin u als hoofdaannemer samen met uw partners, onderaannemers en toeleveranciers gezamenlijk de waardestroom aanpakt;
  • De Master in Business Learning (MBL), waarin u gedurende vier jaar intensief bouwt aan uw lerende organisatie.

Arpa heeft een eigen trainingscentrum in Veldhoven. De trainingen zijn voor iedereen geschikt die direct of indirect betrokken is bij de bouwketen. Of u nu werkzaam bent bij een hoofdaannemer, onderaannemer, installatiebureau, productiebedrijf, architectenbureau, vastgoedontwikkelaar of bij een opdrachtgever zoals een gemeente of woningbouwcorporatie. Meer info vindt u op www.arpa.nl

Waarom partner van De Bouwcampus?

“Arpa loopt voorop in het ‘samen met de klant transformeren van de bouw’. Met onze trainingen bieden we bouwend Nederland handvatten en de inspiratie om het echt anders te gaan doen. Zodat er mooie resultaten worden geboekt en er met plezier wordt gewerkt. We hebben dagelijks contact met de mensen uit de praktijk. Als partner van De Bouwcampus willen we elkaar en de hele keten hierin versterken.”   

CONTACT

Arpa Learn Instituut
Locht 117  
5504 RM Veldhoven  
T: 040 212 10 55
www.arpa.nl  
LinkedIn: Arpa Learn Instituut   
Twitter: @arpa_nl

Contactpersoon: Dick van der Vaart - dick@arpa.nl, 040 2121055

Partners