Omgevingswet

Vraagstukken

De bijeenkomsten van deze opgave zijn afgerond. 

Header omgevingswet

Pionieren in de geest van de Omgevingswet

Niemand weet wat de toekomst ons brengt. Op het gebied van de Omgevingswet zijn nog veel dingen onduidelijk. Zelfs de invoeringsdatum wordt telkens verschoven. Sommige mensen wachten af, terwijl er ook allerlei pioniers stappen richting die toekomst zetten. Zij hebben al een sleutel naar de toekomst in handen. 

Tauw, Movares, gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat hebben de handen ineengeslagen om samen te leren over de geest van de Omgevingswet. Op 15 mei 2019 presenteerden negen genomineerden hun ontdekkingen over het werken volgens de bedoeling van de nieuwe wet. 

De genomineerde projecten

De vier organisaties hadden twee projecten uit hun eigen werkomgeving genomineerd voor de Gouden Sleutel en er is een gezamelijk project ingediend. 

Bekijk de vlogs waarin de betrokkenen kort vertellen wat hun project inhoudt, hoe ze in de geest van de Omgevingswet gewerkt hebben, waar ze tegenaan liepen in het traject en welke Gouden Sleutel zij ontdekt hebben. Ook geven ze jou een tip hoe je zelf in de geest van de Omgevingswet kunt werken. 

Vakjury

De volgende personen hebben gezamenlijk, naast de publieksjury, beoordeeld welk project in hun ogen de ‘Gouden Sleutel tot de Omgevingswet’ verdient:

  • Marc van Leeuwen, directeur Projectmanagement en Engineering Stadsontwikkeling gemeente Rotterdam (Juryvoorzitter)
  • Marco Zeeman, directeur netwerkontwikkeling Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid
  • Karin van den Brink, afdelingshoofd Stedelijke Transformatie Tauw
  • Annelies van Remmerden, regiodirecteur Zuidwest Movares
  • Laurens Schrijnen, directeur De Bouwcampus

Verslag Inspiratiebijeenkomst

Bekijk hier het verslag van de bijeenkomst op woensdag 15 mei 2019.


Deel deze pagina