Project DOEN

Vraagstukken
Project DOEN

Hoe mooi zou het zijn als in bouwprojecten de samenwerking tussen opdrachtgevers en marktpartijen zo goed is, dat de klant altijd blij is met het eindresultaat en er altijd sprake is van eerlijk geld voor eerlijk werk? NU DOEN droomt ervan bij te dragen aan een structurele verandering in de bouwsector en experimenteert met een andere manier van samenwerken, leert hiervan en deelt geleerde lessen.

De website van De Bouwcampus was een tijd lang een podium voor Project DOEN. Nu heeft Project DOEN ook een eigen website: www.projectdoen.nu.


Deel deze pagina

Project DOEN

DOEN is een project waarin wordt geleerd hoe de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en marktpartijen in projecten verder verbeterd kan worden. Het wordt uitgevoerd door projectteam NU DOEN dat bestaat uit projectteam DOEN (Rijkswaterstaat) en Combinatie NU (Mourik en BESIX). Samen leren ze door te DOEN, tijdens de renovatie van de Nijkerkerbrug.

NU DOEN doet het anders

Goede samenwerking, logisch nadenken en alleen doen wat zinnig is: dat is waar Project DOEN voor staat. Project DOEN krijgt de ruimte om een hele andere aanpak uit te proberen. Omdat het project niet is gebonden aan regels, ontstaat de uitdaging na te denken over zaken die anders vanzelfsprekend zijn. Hierdoor opent zich een wereld aan keuzemogelijkheden.

De praktijk: Nijkerkerbrug

Project DOEN heet niet voor niets zo. Er wordt geleerd door te doen. Het project Nijkerkerbrug is de praktijkcasus om een nieuwe manier van samenwerken uit te proberen. In het derde kwartaal van 2018 moet deze ruim 50 jaar oude brug er weer voor 25 tot 30 jaar meegaan. Door praktijkervaring wordt direct duidelijk wat werkt en wat niet werkt. De twee onderdelen van Project DOEN, het leren én het renoveren van de Nijkerkerbrug, zijn even belangrijk.

Marktvisie

Project DOEN past goed bij de marktvisie die Rijkswaterstaat, brancheorganisaties en marktpartijen gezamenlijk hebben ontwikkeld en gepresenteerd op 13 januari 2016. Het doel van de marktvisie is om de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en andere (publieke) opdrachtgevers en de markt vorm te geven voor de toekomst. Meer informatie hierover vind je op de website van de marktvisie.

Meer informatie