Railforum Nederland

Partners
Railforum Nederland

Railforum is het onafhankelijke kennisnetwerk van ruim honderd bedrijven en organisaties die actief zijn in de brede railsector. Centraal in de vereniging staat het uitwisselen van kennis en ervaringen, om zo het maatschappelijk en economisch rendement van railvervoer te vergroten. Het accent van Railforum ligt op het versnellen van (proces)innovaties. Railforum biedt daarbij haar diensten aan en zorgt voor afstemming met de politiek en wetenschap.


Deel deze pagina

Het ledenbestand van Railforum kent leden vanuit alle schakels uit de keten. Van vervoerder tot industrie, van overheid tot aannemer, van ingenieur tot infrabeheerder. Railforum wordt door haar leden gezien als ‘veilige haven’ waar men in alle openheid kennis met elkaar kan delen en is de ontmoetingsplek voor de brede railsector. De vereniging organiseert regelmatig bijeenkomsten, waar de railsector elkaar ontmoet, discussieert en het liefst direct initiatief toont en acties uitzet. In projecten en kenniskringen wordt de kennis van leden gekoppeld om tot nieuwe inzichten te komen. Door partijen samen te brengen stimuleert Railforum de samenwerking binnen de railsector. Op deze manier draagt Railforum bij aan een verbetering van railvervoer voor zowel reizigers als goederen.

Railforum ziet railvervoer als onderdeel van het totale verkeer- en vervoersysteem en vindt het belangrijk dat alle modaliteiten optimaal worden benut.

Naast zo’n tachtig leden heeft Railforum ‘partners in kennis’. Dit zijn non-profit organisaties die een bijdrage leveren aan de kennisuitwisseling over rail.

Contact

Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht
Postbus 1409
3500 BK Utrecht
T. +31 (0) 30 303 54 70
E. info@railforum.nl

Specificaties

 

Partners