Gemeente Purmerend

Partners
Gemeente Purmerend

Purmerend is de laatste vijftig jaar uitgegroeid tot een middelgrote stad in het hart van de regio Waterland. Purmerend ligt midden in de polder, op steenworp afstand van Amsterdam. De 80.000 inwoners waarderen de stad vanwege de fantastische ligging en de combinatie van stadse en dorpse karaktertrekken. De stad Purmerend vervult een centrumfunctie op het gebied van cultuur, zorg, werkgelegenheid en economie. 


Deel deze pagina

'Een volk dat leeft bouwt aan zijn toekomst.'

Het college van B&W en de ambtelijke organisatie hebben duidelijke keuzes gemaakt. Na een lange periode van groei ligt de focus op het versterken van de bestaande stad. De kwaliteiten op het gebied van wonen, werken en recreëren worden verder uitgebreid. Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor een fijne en gezonde leefomgeving. De afgelopen jaren zijn veel inspanningen verricht om het duurzame karakter van Purmerend te ontwikkelen. De stad heeft een aantal opmerkelijke groene kroonjuwelen, zoals een stadsverwarmingsbedrijf. Tienduizenden Purmererenders maken dagelijks gebruik van deze voorziening. Dit heeft een buitengewoon gunstige invloed op de CO2 uitstoot in de stad.

Purmerend heeft stevige ambities op het gebied van duurzaamheid. Om te leren van anderen en onze kennis te delen hebben wij ons aangesloten bij Vernieuwing Bouw. Dit moet een bijdrage leveren aan de kwaliteit en snelheid waarmee wij onze organisatie en stad ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid.

Contact

Purmersteenweg 42
1441 DM Purmerend
Postbus 15                  
1440 AA Purmerend
T. 0299 452 452     
E. info@purmerend.nl

Specificaties

Partners