• Start
  • Nieuws
  • Young Professional Challenge gestart op De Bouwcampus

Young Professional Challenge gestart op De Bouwcampus

Young Professional Challenge gestart op De Bouwcampus

Maandag 25 september vond de start van de vierdaagse Young Professional Challenge van Platform WOW plaats op De Bouwcampus. In deze challenge gaat een jonge generatie medewerkers uit de weg- en waterbeheer de strijd aan om het beste circulaire (her)ontwerp te maken.

"Het gaat om het creëren van synergie tussen verschillende organisaties en jongeren om tot vernieuwende en verfrissende ideeën te komen", zegt organisator Chris Klunder.

Geplaatst: 26 september 2018

Deel deze pagina

WOW7 LaurensNa een warm welkom door Laurens Schrijnen, directeur van De Bouwcampus, waarin hij de verbindende rol van De Bouwcampus benadrukte, nam Marco Hofman het woord. Hij is programmamanager van Roadmap 1 Bruggen & Sluizen van De Bouwagenda.

WOW6Marco vertelde gedreven over de opgave waarvoor deze Roadmap staat. In Nederland zijn ongeveer 40.000 bruggen en viaducten en 137 sluizen die vooral in het bezit zijn van de overheid. In de afgelopen jaren zijn diverse kunstwerken aangepast of vernieuwd, omdat de functie veranderde. De periode is aangebroken dat vele van die kunstwerken moeten worden vervangen, omdat onder het huidige gebruik het einde van de levensduur nadert. Hij nodigde de young professionals dan ook van harte uit hier een bijdrage aan te leven en mee te denken en doen.

WOW5 EstherDaarna deelde Esther van Eijk haar vurige wens voor een expeditie met het Circulaire Viaduct. Het initiatief heeft zij vanuit van Hattum en Blankevoort (a VolkerWessels company) opgepakt wat heeft geleid tot een co-creatieve samenwerking met Rijkswaterstaat. Dit project is aangewezen als een van de negen projecten van de inno9 van Rijkswaterstaat. Dit zijn projecten die worden gekenmerkt door innovatief partnerschap. Een ander voorbeeld hiervan is de Dutch Coastline Challenge waarvan de opgave op De Bouwcampus ligt.

Na al deze informatie volgde er een lunchwandeling naar D:DREAM hall op de TU-campus. In deze hal werken dreamteams, bestaande uit studenten, vrijwillig naast hun studie aan het ontwikkelen en realiseren van innovatieve projecten. Achtereenvolgens bezochten de young professionals de Solarboat, Delft Aerospace Rocket Engineering en project March. De studenten deelden in korte, enthousiaste verhalen hun drijfveren, motivatie en opgedane ervaringen. Mooie beloftes voor de toekomst. Meer informatie over de projecten kun je hier vinden.

WOW3 DARE     WOW4     WOW2

In de middag is de groep young professionals onder begeleiding van Mariëtte van Muijen van LEF Future Centre aan de slag gegaan met associatiewerkvormen om met vernieuwende concepten te komen. Het vraagstuk was geformuleerd als volgt: “Hoe kunnen we kunstwerken circulair vervangen en vernieuwen?”

WOW1

De komende dagen gaan de young professionals verder aan de slag met het ontwikkelen en uitwerken van hun ideeën. De uitgewerkte ideeën zullen zij donderdagmiddag presenteren aan een jury bestaande uit:

- Koene Talsma – Lid Taskforce De Bouwagenda en Voorzitter Kerncoalitie Roadmap1 Bruggen & Sluizen 
- Chris de Vries - directeur beheer en uitvoering provincie Noord-Holland
- Alexander Arsath Ro’is – concern inkoopstrateeg gemeente Den Haag

 Zij zullen de ideeën beoordelen op geschiktheid om verder te ontwikkelen en deze eventueel te adopteren.