• Start
  • Nieuws
  • Wetenschapsagenda staat centraal op De Bouwcampus

Wetenschapsagenda staat centraal op De Bouwcampus

Wetenschapsagenda staat centraal op De Bouwcampus

 

Vorige week dinsdag kwamen leden van Bouwend Nederland, overheid en wetenschap bijeen in een expert-meeting gericht op de Nationale Wetenschapsagenda. Voorzitter Maxime Verhagen en prof. Mick Eekhout, TU Delft zorgden voor de aftrap op De Bouwcampus in Delft.

De vragen zijn er gekomen. Dat was ook precies de bedoeling: samen vanuit de bouw vragen bedenken voor wetenschappelijk onderzoek.

Geplaatst: 28 april 2015

Deel deze pagina

Gouden driehoek

Tijdens een interactieve sessie stelden ondernemers, wetenschappers en andere stakeholders vragen over onder meer ‘bouwen in de delta’, 3D printing en de gevolgen daarvan voor het bouwproces – en nog veel meer. De mix van experts uit de ‘gouden driehoek’ (ondernemers, wetenschappers en overheid) zorgde voor een veelvoud aan vragen en een grote vangst van ideeën.

Bouwend Nederland analyseert en bundelt deze vragen, samen met de vragen die eerder uitgezet zijn via de OPP-app en een enquête om ze vervolgens in te dienen bij de Nationale Wetenschapsagenda, voor de deadline van 1 mei. Daarnaast kan onze sector straks aan de slag met een veelzijdige onderzoeksagenda voor de bouw. Zo is er meteen een bijdrage geleverd aan het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en bouwsector.

Door Marieke van der Post, Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt van Bouwend Nederland