• Start
  • Nieuws
  • Tentoonstelling inzendingen Innovation Challenge Award

Tentoonstelling inzendingen Innovation Challenge Award

Tentoonstelling inzendingen Innovation Challenge Award

De Bouwcampus biedt ruimte aan innovaties. Daarom worden van eind juni t/m eind augustus 2018 de beste inzendingen van de Innovation Challenge Award van Building Holland op De Bouwcampus tentoongesteld. De challenge werd georganiseerd door Building Holland en Innovations from Holland. 

Geplaatst: 21 juni 2018

Deel deze pagina

Het gaat om innovaties die een wezenlijke bijdrage leveren aan de grote maatschappelijke vraagstukken waar de sector voor staat: CO2-reductie (energiegebruik gebouwen en gebonden energie in materialen), klimaatadaptatie, grondstoffenverbruik, gezonde binnenlucht van gebouwen, passende woonmilieus en de sterke vergrijzing van technisch personeel. Daarnaast dienen zij in Nederland geproduceerd, ontwikkeld of concreet toegepast te worden in pilots, experimenten of projecten. Een jury heeft de innovaties beoordeeld op impact, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en klantwaarde.

Van de zeventig inzendingen en tien genomineerden bleven uiteindelijk drie kandidaten over: IBIS Powernest, EverUse en Elestor. De IBIS Powernest heeft de Innovation Challenge Award gewonnen. De Powernest is een soort extra open verdieping op een flatgebouw. Een open gevel stuurt de wind op hoogte door de constructie waar een turbine wordt aangedreven. Bovenop de constructie liggen pv-panelen. Het voordeel is dat het hele dakoppervlak voor de panelen gebruikt kan worden, zonder onderbroken te worden door installaties of liftkokers. De oplossing is na jaren van testen en prototypes klaar voor grootschalige toepassing. 

Tentoonstellling op De Bouwcampus

De volgende inzendingen van de Innovation Challenge Award van Building Holland worden tot en met eind augustus op De Bouwcampus tentoongesteld:

EverUse BV: EverUse Isolatiemateriaal
De EverUse Isolatieplaat is een stevige, veerkrachtige cellulose isolatieplaat gemaakt van papierafval. De plaat is ontworpen om de huidige isolatieplaten te vervangen.

For Your Energy Freedom: POM Plus op de Meter
Smart Facility-huizen leveren energie en slaan dit op, zodat er altijd genoeg energie is voor het eigen gebruik in balans met de omgeving. Zo ontstaat een positief rendement voor huiseigenaren en is duurzame energie toegankelijk voor iedereen

Fresh-r: Fresh-r Cascade ventilatie
Fresh-r is vraaggestuurde ventilatie met WTW die in de muur past, omdat deze 5x kleiner is dan traditionele apparaten. Daarnaast is het fijnstof filter met fijnstof meting en weergave op telefoon een unieke feature.

Meer informatie over de Building Holland Innovatie Challenge, klik hier