Lancering leeromgeving circulair viaduct

Lancering leeromgeving circulair viaduct

Op het bouwterrein van de Reevesluis bij Kampen opende staatssecretaris Stientje van Veldhoven, ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, op 14 januari het eerste circulaire viaduct. Na de officiële opening van het viaduct is onder grote belangstelling ook de leeromgeving rond het circulaire viaduct gelanceerd.

Geplaatst: 24 januari 2019

Deel deze pagina

Het doel van de leeromgeving is om van elkaar te leren om in de toekomst meer circulaire infrastructuur te realiseren.

Michèle Blom, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, en Lindy Molenkamp, lid van de kerncoalitie Roadmap 1 Bruggen & Sluizen, benadrukten het belang om als markt samen te werken in de doorontwikkeling van circulaire infrastructuur.
Het vervolg van de middag stond in het teken van deze samenwerking. In meerdere rondes deden de deelnemers van de leeromgeving kennis op van initiatieven waar zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers het voortouw in hebben. Daarnaast kon uiteraard een bezoek gebracht worden aan het circulair viaduct.

Inhoudelijke presentaties:

- Paul Waarts, Provincie Noord – Holland over de bouwprincipes rond industrieel flexibel en demontabel (IFD) bouwen.
- Maarten van Santvoort over het circulaire brugconcept waar Heijmans op dit moment aan werkt.
- Tjibbe Winkler, Gemeente Almere ging in op de circulaire mogelijkheden van het Floriade terrein.
- Karlijn Mol van Dura Vermeer sprak over de uitdagingen die komen kijken bij de ontwikkeling van ‘de circulaire weg’ van Dura Vermeer.

Jessie van der Linden, directeur Inkoop en contractmanagement bij Rijkswaterstaat, sloot de middag af met een doorkijk naar het vervolgproces van de leeromgeving. Op 12 maart vindt de vervolgbijeenkomst van de leeromgeving plaats op De Bouwcampus in Delft.

Meer informatie
Zie co-creatielab: Leeromgeving circulair viaduct

Wil jij deelnemen en een bijdrage leveren aan de leeromgeving rond het circulaire viaduct?
Meld je aan voor de leeromgeving door een e-mail te sturen naar leeromgeving@debouwcampus.nl onder vermelding van ‘Open Leeromgeving CiVi’, je naam, organisatie en contactgegevens.