Nieuw: Het BIM loket

Nieuw: Het BIM loket

Voor het bundelen van het beheer en breder gebruik van Open BIM-standaarden wordt binnen De Bouwcampus sinds kort gewerkt aan een nieuwe landelijke stichting: het BIM Loket. De formele oprichting vindt plaats op 30 april 2015, tijdens de BIM Praktijkdag in de Jaarbeurs in Utrecht. Op 1 januari 2016 moet het definitieve loket gereed zijn.

Geplaatst: 05 maart 2015

Deel deze pagina

Wat is het bim loket?

Het BIM Loket stimuleert het toepassen van BIM (Bouwwerk Informatie Model(ling)/Management) in de Nederlandse bouwsector, door:

  • Het bevorderen van het gebruik van Open BIM Standaarden;
  • Het voorlichten van de gebruikers over Open BIM standaarden vanuit één centraal punt;
  • Het gezamenlijk beheer van Nederlandse Open BIM Standaarden;
  • Het verbinden van bestaande kennisorganisaties;
  • Het coördineren en versterken van (inter)nationale aansluiting

Onder constructie

Het BIM Loket is in opbouw. Voor inhoudelijke vragen over de BIM Standaarden verwijzen we u op dit moment nog door naar de Open BIM Standaardenkaart. Voor achtergrondinformatie over het BIM Loket kunt u terecht op de website van de Bouw Informatie Raad.

Initiatiefnemers

Het BIM Loket is een initiatief van kennisorganisaties buildingSMART chapter Benelux, CROW, ETIM, Geonovum, SBRCurnet, STABU, S@les in de bouw en de Bouw Informatie Raad (BIR).

Per 1 januari 2015 is de uitvoeringsorganisatie van start gegaan in De Bouwcampus, onder leiding van interim directeur Jacqueline Meerkerk. Bent u geïnteresseerd om mee te denken? Laat het weten en neem gerust contact op.