• Start
  • Nieuws
  • Lustrumsymposium Center for People and Buildings

Lustrumsymposium Center for People and Buildings

Lustrumsymposium Center for People and Buildings

“Nieuwe werkomgevingen, betere prestaties? 15 jaar terug, 15 jaar vooruit”

Dinsdag 1 november vierde Bouwcampusbewoner het Center for People and buildings (CfPB) haar 15-jarig bestaan met het minisymposium “Nieuwe werkomgevingen, betere prestaties? 15 jaar terug, 15 jaar vooruit”. De belangstelling was groot; ruim 200 bezoekers meldden zich dinsdagmiddag in de fraaie oude lijmfabriek van Lijm & Cultuur. Het werd een boeiende, inspirerende bijeenkomst met veel positieve reacties na afloop.

Geplaatst: 08 november 2016

Deel deze pagina

Vraagteken nog steeds geen uitroepteken

Vooraf was er bij het CfPB enige zorg of de boodschap van de dag wel zou aanslaan. De uitkomsten van 15 jaar onderzoek naar werkplekinnovatie laten - ondanks een aantal positieve uitkomsten - namelijk zien dat het vraagteken uit de titel nog steeds niet kan worden ingeruild voor een uitroepteken. Dé receptuur voor succesvolle nieuwe werkomgevingen is nog steeds niet bekend. Of luistert het samenvoegen van de ingrediënten zo nauw dat succes slechts in een beperkt aantal gevallen lukt? Soms pakt het goed uit, maar geregeld vallen de resultaten toch wel wat tegen ten opzichte van de hoge verwachtingen.

Tijdens het symposium werd onder andere een aantal opvallende onderzoeksresultaten gepresenteerd. Daarnaast gingen de sprekers in op toekomstige ontwikkelingen en op veranderende managementvragen. Ook het gedachtegoed rondom Het Nieuwe Werken kwam aan bod. Er werd afgesloten met een vooruitblik op de onderzoekslijnen waar het CfPB zich op wil richten.

Meer informatie en presentaties aanvragen

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de website van Center for People and Buildings.
Geïnteresseerden kunnen de presentaties en het (digitale) boekje waarin de onderzoeksproposities gepresenteerd worden aanvragen via de website.
Ook staan hier een aantal foto’s voor een sfeerimpressie.