• Start
  • Nieuws
  • "Groene, duurzame en flexibele bouwconcepten"

"Groene, duurzame en flexibele bouwconcepten"

"Groene, duurzame en flexibele bouwconcepten"

Deze aanvraag is als een van de weinigen uit zeventig aanvragen gehonoreerd. Het bedrijfsleven heeft de afgelopen 2 jaar, onder begeleiding van Pioneering en met behulp van de kennisinstellingen, zowel bouwsystemen als kennis ontwikkeld. De ontwikkelingen hebben betrekking op de industrialisatie van het werkproces, het ontwikkelen van prefabproducten en individueel, duurzaam en transformeerbare bouwconcepten. Binnen het Pioneering project hebben dertien bedrijven de afgelopen twee jaar in twee, drie en viertallen gaan werken aan zes innovaties. Eind juni ronden deze bedrijven hun projecten af.

Geplaatst: 05 juni 2015

Deel deze pagina

De werkplaats HTSM nodigt u op 2 juli 2015 uit om aanwezig te zijn bij:

Eindpresentaties IPC projecten 'Groene, duurzame en flexibele bouwconcepten'

Van Dijk Bouw, Visoin4Energy en Triple Solar hebben samen een “autarkische” unit samengesteld waarbij de verwarming en ventilatie in prefab bouwelementen geïntegreerd is, inclusief de stand-alone energievoorziening. De module is hiermee grotendeels zelfvoorzienend en als bouwmodule plug and play te plaatsen.

Wolterick heeft een mosbinnenwand ontwikkeld die binnen geplaatst kan worden ter verbetering van het binnenklimaat. Wolterick, DuPre en Panhuijzen hebben daarnaast een organische buitenwand ontwikkeld ter verfraaiing van wanden en verbetering van het buitenklimaat.

Salland Storage en StowBox hebben verschillende lichtgewicht opslagboxen ontwikkeld waarin spullen zoals huisraad veilig kunnen worden opgeslagen. In samenhang heeft Wagenbouw Bolle verschillende chassis ontwikkeld waarmee de lichtgewicht opslagboxen kunnen worden vervoerd.

Dynteq en Kersten Retail hebben gezamenlijk een machine kabelsysteem ontwikkeld waarmee kabelbomen geautomatiseerd samengesteld kunnen worden.

Olde Hanter en Brain of buildings hebben samen een innovatief, thermisch constructiesysteem ontwikkelt welke de traditionele spouwmuur constructie vervangt. Dit constructiesysteem geeft een grotere energiebesparing, een veel snellere bouwtijd en lagere bouwkosten met behoud van flexibiliteit op de bouwplaats.

Meer informatie

De bijeenkomst vindt plaats op 2 juli van 14.00 tot 17.00 uur in The Gallery, Hengelosestraat 500 te Enschede.

Het volledige programma, de mogelijkheid tot aanmelden en overige informatie vindt u op de website van Pioneering.