Focus, vaart en impact

Focus, vaart en impact

Nynke Sijtsma, de nieuwe directeur van De Bouwcampus, vertelt over haar visie op de koers van De Bouwcampus.

"De Bouwcampus gaat een nieuwe fase in, wat mij betreft een heel mooie fase. De focus op drie inhoudelijke onderwerpen: vervanging en renovatie van infrastructuur, verduurzaming gebouwen en de omgeving en herinrichting stedelijke ondergrond. Onderwerpen die er toe doen, ook maatschappelijk. Mijn ervaring in zowel de infra-  als utiliteitsbouw (Rijksvastgoedbedrijf en het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat) helpt om de complexiteit van die opgaven te kennen. In de afgelopen jaren heb ik onder andere leidinggegeven aan de vormgeving van de energietransitie en de circulaire opgave, zowel vanuit de techniekkant als vanuit het organisatieperspectief."

Geplaatst: 20 juni 2019

Deel deze pagina

"Werken met passie. Een doel voor ogen. Daar ga ik voor."

De Bouwcampus kan een belangrijke sleutel zijn om impact en vaart te realiseren. Draagvlak creƫren en de belangen van verschillende partijen bij elkaar brengen, dat sluit helemaal aan bij waar De Bouwcampus voor staat. Het vraagt van ons dat wij naar onszelf durven te kijken. Naar ons eigen gedrag.

In mijn nieuwe rol bij De Bouwcampus mag ik als aanjager aan de slag. Aanjager van innovatie en effectievere vormen van samenwerken. Iets weten te doorbreken in de vrij traditionele bouwsector. Aanjagen dat daadwerkelijk leidt tot nieuwe, betere resultaten. Focus aanbrengen, vaart maken en impact hebben! Met een compacter bestuur, een nieuw financieel model en met de focus op de drie thema's. Geen eenvoudige opgave, maar wel een kansrijke. 

Het vraagt met elkaar oplopen. Naast elkaar staan. Ergens echt voor staan, ook als het lastig wordt. Dingen anders doen dan je gewend bent, vraagt lef en doorzettingsvermogen. Dat is niet altijd makkelijk. 

Ik wens ons, alle spelers in de bouw, dat wij elkaar meenemen in de nieuwe ontwikkelingen, dat wij elkaar inspireren om het je niet te laten overkomen, maar om ervan te weten en er op in te spelen.