• Start
  • Nieuws
  • Flexibiliteit is een groot thema binnen de infrastructuur

Flexibiliteit is een groot thema binnen de infrastructuur

Flexibiliteit is een groot thema binnen de infrastructuur

Werkplaats van vernieuwing. Dat is de slogan waaronder De Bouwcampus in Delft opereert. In De Bouwcampus werken opdrachtgevers en opdrachtnemers samen met kennisinstellingen aan innovatie in de woning- en utiliteitsbouw, infrastructuur en openbare ruimte. Majorie Jans geeft leiding aan dit praktijkgerichte laboratorium. 

Geplaatst: 11 december 2015

Deel deze pagina

Soms is een negatieve ervaring nodig om verandering in gang te zetten. De bouwfraude was zo'n situatie voor de bouwwereld. Daar is inmiddels veel over gezegd en geschreven, maar het zette volgens Majorie Jans ook iets positiefs in gang. "Al jaren werd over innovatie binnen de sector gesproken, maar vernieuwing kwam nauwelijks van de grond. Er moest iets gebeuren." De Bouwcampus wil de omgeving zijn waarin opdrachtgevers en opdrachtnemers in het brede veld van de bouw samen met kennisinstellingen samenwerken. Dat betekent een concreet gebouw in Delft waar partijen en elkaar niet alleen kunnen ontmoeten, maar ook concrete opgaven agenderen, analyseren en bedenken hoe die het beste aangepakt kunnen worden. 

Lees hier het volledige interview met Majorie Jans voor het vakblad OTAR, gericht op managers beheer en onderhoud infrastructuur.