'Dat is pas echte co-creatie'

'Dat is pas echte co-creatie'

Majorie Jans en Iris Thewessen waren al goede collega's, bij de afdeling Vormgevingsadvies (T&O) van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Vanaf maart werken ze samen aan vraagstukken op De Bouwcampus, gevestigd op het terrein van de Technische Universiteit (TU) in Delft. Jans is voor 3 jaar gedetacheerd als teamleider van De Bouwcampus. Thewessen is een van de ambassadeurs van De Bouwcampus bij het RVB.

Geplaatst: 08 juli 2015

Deel deze pagina

Wat houdt jullie samenwerking in?

Jans: 'De Bouwcampus is dé plek waar opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw, kennis- en onderzoeksinstellingen, elkaar ontmoeten en samenwerken. Wij brengen in Delft partijen bij elkaar. Dat is niet voor niets; hier zitten kennisinstituten, TNO en de TU Delft. De Bouwcampus is dus zowel een ontmoetingsplaats als een werkplaats en leeromgeving voor praktijkgerichte pilots en experimenten. Wij stimuleren en we verbinden partijen om samen de vernieuwing in de bouw te versnellen. We zoeken naar oplossingen voor concrete opgaven, waar de sector en de maatschappij beter van worden. Het Rijksvastgoedbedrijf is een van de grote initiatiefnemers van De Bouwcampus. Rijkswaterstaat, Bouwend Nederland, TU Delft en een aantal gemeenten (G4 en G32) zijn de anderen. Iris brengt hier voor het Rijksvastgoedbedrijf relevante vraagstukken naar toe.’

Thewessen: 'De directie Transacties en Ontwikkeling (T&O) van het Rijksvastgoedbedrijf is de spil naar de markt. De Bouwcampus is dus een belangrijke partner. Op deze neutrale en onafhankelijke plek delen we met marktpartijen en andere opdrachtgevers zaken waar we tegenaan lopen. Zo zorgen we samen voor vernieuwing in de bouw.

Lees hier het volledige interview met Majorie Jans en Iris Thewessen in het digitale magazine Kortom van het Rijksvastgoedbedrijf.

Tekst: Marianne Schijf

Foto: Arenda Oomen