Bouw-ideeën Opp-halen voor de wetenschap

Bouw-ideeën Opp-halen voor de wetenschap

Onlangs is de aftrap gegeven van de Wetenschapsagenda. De bedoeling hierbij is in kaart te brengen op welke wijze wetenschappers en onderzoekers hun kennis kunnen inzetten voor de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. De uitdaging wordt het om de kennis van de wetenschap te gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe innovatieve oplossingen voor deze maatschappelijke vraagstukken waarmee u in de toekomst geld kunt blijven verdienen.

Geplaatst: 16 april 2015

Deel deze pagina

Maar welke vraagstukken precies? Daar achter te komen, dat is in essentie het doel van de Nationale Wetenschapsagenda. Iedereen kan deze maand zijn of haar vragen indienen en meedingen naar een plaats op die agenda. Voor de bouwsector liggen hier belangrijke kansen. Zo worden maatschappelijke interessante uitdagingen geboden aan de universitaire onderzoekers, die op die manier weer bijdragen aan het benutten van economische kansen.

Toekomst van de sector

Het gaat om het vinden van oplossingen en antwoorden voor de toekomst van de bouw- en infrasector. En dus gaat het over de toekomst van Nederland. Onze gezamenlijke toekomst staat in het teken van grote uitdagingen, zoals: Waterbeheer, Vergrijzing en wonen, Energie in de gebouwde omgeving, Circulaire economie en duurzaam materiaalgebruik, Slimme en duurzame mobiliteit, Smart Cities en stadsontwikkeling en Smart Construction en organisatie van het bouwproces.

Wat wilt u delen?

Bij die brede thema’s kan de wetenschap helpen. Via de “Opp-app” kunt u uw mening en ideeën geven. Zo wordt een pakket vragen vanuit de bouw voor de wetenschap verzameld. De vragen worden door een expertgroep beoordeeld. Het eindresultaat word ingebracht bij de wetenschapsagenda.

We dagen u uit om via de “Opp-app” uw mening en ideeën te geven over welke vragen wij vanuit de bouw aan de wetenschap moeten stellen. Wat moet u doen? Download zo snel mogelijk de Opp en beantwoord de vragen, deel uw suggesties, ideeën en eigen vragen.

Hier kunt u de “Opp-app” downloaden:

Apple/Android: http://www.oppload.com/

Windows: http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/opp-app/1e7fdd05-1260-4fe4-a43b-43c1bddca328

Bij het downloaden van de app wordt er om een Opp-code gevraagd. Vul hier “NWA” in.

Let op: De vragen die de Opp aan u stelt zijn afhankelijk van de reacties die u geeft en de ideeën die u met ons deelt. Daarom is het van belang om snel te starten met deelname aan deze interactieve app. Al uw input wordt anoniem verwerkt.