BOOSTWORKSHOP INNOVATIE CHALLENGE POLITIE

BOOSTWORKSHOP INNOVATIE CHALLENGE POLITIE

De finalisten van de innovatie challenge politie waren op 29 mei 2018 uitgenodigd voor een boostworkshop op De Bouwcampus. Doel van deze boostsessie was om de finalisten klaar te stomen voor het Boostcamp op 13 juni door samen met medewerkers van de politie, de innovaties aan te scherpen en een stap verder te helpen.

Geplaatst: 07 juni 2018

Deel deze pagina

boostworkshop 2De aftrap

De dag werd afgetrapt door Louk Heijnders (voorzitter Quality Board, politie). Hij bedankte de finalisten voor de tot nu toe geleverde inspanning en feliciteerde hen met de finaleplaats. Daarnaast benadrukte Louk dat de politie een andere relatie met de markt wil aangaan, die ervoor moet zorgen dat er meer ruimte komt voor innovatie. De challenge, waarin gezocht wordt naar innovaties die de huisvesting van de politie kan verbeteren, is hier een mooi voorbeeld van. Karel van Eechoud (Team innovatie challenge, Next2) blikte vervolgens kort terug op het proces van de innovatie challenge tot nu toe, gaf een toelichting op het doel van de dag en de boostessies, en keek kort vooruit naar het Boostcamp op 13 juni. 

boostworkshop 1Jouw inzending pitchen

Na een korte introductie van alle aanwezigen werden de finalisten gevraagd of zij de hulpvraag waarop zij tijdens de boostsessie graag antwoord(en) op wilden krijgen wilden formuleren. Deze hulpvraag maakt inzichtelijk op welk gebied de finalisten hun inzending willen aanscherpen en dient als startpunt voor de dialoog tussen finalist en politie. Naast de hulpvraag werd ook aandacht besteed aan de voorbereiding van de pitches die de finalisten geven tijdens het boostcamp. Ramiro Gomes Monteiro (So/Creatie) verzorgde een korte pitchtraining.  

Tijdens de Boostcamp op 13 juni pitchen alle finalisten hun idee en kunnen zij ook nog hun hulpvraag stellen aan het deelnemersveld van het boostcamp. De tips en adviezen van Ramiro waren voor veel van de finalisten zeer bruikbaar voor het uitdenken van hun pitch.

boostworkshop 3Boostsessies

De finalisten gingen in zes rondes in gesprek met politiemedewerkers. Doordat de politiemedewerkers verschillende afdelingen en disciplines vertegenwoordigden kregen de finalisten vanuit meerdere invalshoeken waardevolle feedback mee. Hierdoor werd het voor de finalisten onder meer inzichtelijk wat het dagelijkse werk van verscheidene politiemedewerkers inhoudt, welke rol de politie in de samenleving wilt vervullen, hoe ze samenwerken met partners uit de veiligheidsketen en bovenal hoe de gebouwen daar aan bij zou moeten dragen.

Al met al hebben de boostsessies ertoe geleid dat de finalisten aan de slag kunnen met veel nieuwe inzichten. Ook de politiemedewerkers waren enthousiast door de bevlogenheid en energie van de finalisten. Tijd om aan de slag te gaan voor de finalisten, want op het Boostcamp van 13 juni presenteren de finalisten hun definitieve inzending  aan het publiek en de jury van de challenge.

Meer weten?

Wil je meer weten over de innovatie challenge? Neem dan eens een kijkje in het co-creatielab