• Start
  • Nieuws
  • Bijeenkomst Themalijn Inkoop en Aanbesteding

Bijeenkomst Themalijn Inkoop en Aanbesteding

Bijeenkomst Themalijn Inkoop en Aanbesteding

Thematrekker Jeroen Koopman heet iedereen welkom bij de eerste bijeenkomst van de Themalijn Inkoop en Aanbesteding. Na de voorstelronde lichten Bram van den Heuvel en Maurice van Rooijen de Open Leeromgeving Circulaire Viaducten en Bruggen toe en wordt als introductie een filmpje getoond over de eerste bijeenkomst van de Open Leeromgeving. Het doel is om toe te werken naar een gezamenlijke SBIR-uitvraag naar de markt. 

Geplaatst: 30 juli 2019

Deel deze pagina

Bram vertelt over de Open Leeromgeving cirkel, deze kan gebruikt worden als kapstok voor de ontwikkeling die de themalijnen doormaken. De focus ligt de komende tijd op fase 1 (Initiëren) en fase 2 (Onderzoeken). Er komt een tweetal vragen aan bod:

1 – Wat kunnen/gaan we doen om te zorgen voor een succesvolle SBIR?
2 – Wat is er allemaal nodig om dit te bereiken?

Hierbij werden de volgende beelden naar voren gebracht: 
- Alles uit de markt halen. 
- Een goede SBIR-uitvraag is dat je het gemeenschappelijk hebt gedaan, samen met de markt.
- Een goede SBR-uitvraag genereert innovatie door inschrijving kleine bedrijven/startups.

Carla Dekker (RVO) reageert hierop dat de SBIR niet specifiek bedoeld is voor MKB maar de flexibiliteit wel ligt bij de startups. Het grootbedrijf is een stuk minder flexibel.

Het onderzoeken en leren wordt gedaan door te kijken naar andere industrieën die omgegaan zijn met het circulaire vraagstuk en SBIR-trajecten die wel of niet in het verleden succesvol waren. Dit om verder vorm te geven aan de eerste twee fases.

Carla geeft nog een toelichting op de SBIR. Zij heeft enige tijd geleden SBIR ontwikkeld voor Nederland. SBIR komt uit de Verenigde Staten en daar wordt het gebruikt om met een research & development opdracht tot een prototype te komen. Vervolgens zal dit prototype opschaalbaar gemaakt worden. Het advies van Carla is om de SBIR-uitvraag concreet en to-the-point te maken. Het is daarin ook belangrijk om te kijken naar de doelgroep voor deze uitvraag. Voor deze SBIR-uitvragen is het van belang om voldoende goede voorstellen binnen te krijgen.

De themalijn Inkoop en Aanbesteding van de Open Leeromgeving nodigt jou uit om op 15 augustus deel te nemen aan de ontbijtsessie Innovatiecompetitie Circulaire Viaducten & Bruggen die door Rijkswaterstaat en RVO georganiseerd wordt. En waar kan dat in deze tijd van het jaar beter dan op het strand? Klik hier voor meer informatie.