• Start
  • Nieuws
  • Bezoek de proeftuin voor duurzame innovaties ‘The Green Village’ tijdens de grootste wetenschapstentoonstelling van Nederland

Bezoek de proeftuin voor duurzame innovaties ‘The Green Village’ tijdens de grootste wetenschapstentoonstelling van Nederland

Bezoek de proeftuin voor duurzame innovaties ‘The Green Village’ tijdens de grootste wetenschapstentoonstelling van Nederland

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de proeftuin om duurzame innovaties te onderzoeken, testen en ontwikkelen? En wil je weten hoe hier samengewerkt wordt tussen onderzoekers, ondernemers en overheden om innovaties te creëren voor de grote maatschappelijke uitdagingen? Kom dan 6, 7 of 8 juni naar de TU Delft Research Exhibition en ontdek de laatste wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen. De volgende bewoners van De Bouwcampus heten je van harte welkom: The Green Village, Field Factors, Center for People and Buildings en OfficeVitae. 

Geplaatst: 23 mei 2017

Deel deze pagina

The Green Village

The Green Village is op dit moment in aanbouw, ‘in de voortuin’ van De Bouwcampus. De proeftuin biedt ruimte aan studenten, onderzoekers, kennisinstellingen, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties te onderzoeken, testen en ontwikkelen die bijdragen aan een duurzame toekomst. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe systemen voor productie, opslag en distributie van elektriciteit, energieneutrale woningen, gebruik van nieuwe circulaire materialen of innovaties in de intelligente buitenruimte. De nieuwe technologieën kunnen in het regelluwe openluchtlaboratorium van The Green Village worden gebouwd en getest, waarbij in samenwerking met overheden extra regelruimte is gecreëerd. Zo kan er op The Green Village echt gewoond en gewerkt worden, waardoor de bewoners en de werknemers van de proeftuin zelf letterlijk proefpersonen worden voor de nieuwste innovaties in de woon- en leefomgeving.

FieldFactors  - Micro Urban Wetlands (MUW)

Stedelijke gebieden, waar steeds minder ruimte voor groen en blauw is, krijgen vaker te maken met uitdagingen om grotere pieken in regenval en langere periodes van droogte te kunnen opvangen. Micro Urban Wetlands is een kleinschalig en circulair systeem voor waterschappen en gemeenten om stedelijk water te beheren en steden groener en klimaatadaptief in te richten. 

MUW biedt een kosteneffectieve oplossing voor het afvoeren, bufferen, zuiveren en infiltreren van regenwater voor later gebruik. Met MUW kan regenwater lokaal verwerkt worden, waardoor de exploitatiekosten van het bestaande rioolstelsel en water- en groenbeheer vermindert. Bovendien kunnen uitvoerders tijd en zwaar materiaal besparen bij de installatie door de lichtgewichte bouwblokken.

Op The Green Village wordt MUW systeem voor het eerst op werkelijke grootte getest. Om de onderdelen te maken en de technische aspecten van het systeem te testen, wordt gebruik gemaakt van 3D print technologie. Hierdoor kunnen er efficient aanpassingen aan de capaciteit en de vorm worden gedaan. Field Factors wil de ontwerp mogelijkheden aan het publiek laten zien en zij hopen tijdens de Research Exhibition feedback te krijgen van potentiële klanten en eindgebruikers.

Testbed voor kantoorinnovaties

Het ‘Office Lab’ is een testbed waar alle soorten kantoorgerelateerde innovaties onderzocht kunnen worden. Thema’s zullen variëren van onderzoek naar toepassingen van nieuwe materialen; het testen van nieuwe diensten (zoals betalen per gebruiker), innovaties met betrekking tot het gebruik van water (lokale productie van water afkomstig van regen), nieuwe installaties, bouwautomatisering concepten, DC grids en dergelijke.
Betrokken partijen: Center for People and Buildings, OfficeVitae, TU Delft/faculteit Industrieel Ontwerpen en The Green Village.

TU Delft Research Exhibition

De TU Delft Research Exhibition gaat om manieren om samenwerking te zoeken met het bedrijfsleven en de overheid om nieuwe innovaties te creëren voor de maatschappij. Vanwege het 175-jarig jubileum, zullen er 175 visuele en interactieve onderzoeksprojecten worden getoond. Dit maakt de TU Delft Research Exhibition tot de grootste wetenschappelijke onderzoekstentoonstelling van Nederland. Sluit aan bij een van de 20 inspirerende speedlezingen, maak een excursie naar een van de onderzoeksfaciliteiten of ga in gesprek met de wetenschapper achter het project van je interesse.

De Research Exhibition wordt op twee locaties gehouden op de campus van de TU Delft, namelijk in de Library en op The Green Village, ‘in de voortuin’ van De Bouwcampus.

Bekijk hier het volledige programma, de lectures en projecten of schrijf je hier direct in.

Op 6 juni is het programma gericht op het bedrijfsleven, op 7 juni op overheid en kennisinstellingen en op 8 juni is de tentoonstelling publiek toegankelijk. De toegang is kosteloos.