• Start
  • Nieuws
  • Beheer Van Gogh Museum wint samenwerkingsprijs

Beheer Van Gogh Museum wint samenwerkingsprijs

Beheer Van Gogh Museum wint samenwerkingsprijs

Vrijdag 20 januari werd op de InfraTech de samenwerkingsprijs Leidende Principes uitgereikt. Het Integraal beheercontract Van Gogh Museum won zowel de jury- als de publieksprijs voor de meest vernieuwende samenwerking.

Geplaatst: 25 januari 2017

Deel deze pagina

De prijs is een initiatief van het Opdrachtgeversforum in de Bouw en gebaseerd op de zogeheten Leidende Principes. Deze concrete handvatten om samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers te verbeteren, zijn een jaar geleden door beide partijen ontwikkeld en omarmd. Projectteams die verbonden zijn aan het Opdrachtgeversforum, konden meedingen naar de prijs. 

De uiteindelijke winnaar, Integraal beheercontract Van Gogh Museum, scoorde veel punten bij de jury voor de originele pitch (een filmpje en een krachtig verhaal) en de meest vernieuwende en toegewijde samenwerking. Vooral de 'doorleefsessies' waarin het contract pagina voor pagina werd doorgenomen met alle betrokkenen om te begrijpen wat de essentie is, verdient navolging. De enkele keer dat de partijen lijnrecht tegenover elkaar stonden, brachten deze sessies ze terug naar de basis van het contract. En kon alles in openheid en vertrouwen worden uitgepraat. De succesvolle samenwerking maakt het mogelijk dat Van Gogh en Strukton zelf het beheer kunnen voortzetten.  

Het projectteam – bestaande uit Rijksvastgoedbedrijf, Strukton Worksphere en het Van Gogh Museum -  was blij verrast de twee oorkonden in ontvangst te  nemen en reageerde uitgelaten: 'Dat een beheer- en onderhoudsproject het wint van al die bouwprojecten, verbaast ons. We vinden het fantastisch! Het valt bepaald niet mee om beheer sexy te maken.'

winnaars samenwerkingsprijs leidende principes

Meer informatie is te vinden op de website van het Opdrachtgeversformum in de Bouw.