• Start
 • Agenda
 • Geest uit de fles BOUWtalks - Leentje Volker

Geest uit de fles BOUWtalks - Leentje Volker

Geest uit de fles BOUWtalks - Leentje Volker

De coronacrisis laat zien hoe kwetsbaar, onzeker, maar ook zelfbewust mensen zijn. Vooralsnog wordt er in de bouw zo veel mogelijk doorgewerkt. Dat is maar goed ook want de bouw heeft het de laatste tijd goed te verduren door de problematiek rond stikstof en PFAS. Tijdens de coronacrisis wil men blijven doorbouwen maar dat is niet meer vanzelfsprekend omdat het niet altijd meer mogelijk is. Er moeten hygiënische maatregelen genomen worden. Tijdens de Geest uit de fles BOUWtalks laten wij ons inspireren door verschillende visies die er in de sector zijn. Daarna kun je In dialoog met haar of hem.

DIRECT AANMELDEN

Datum evenement: 19 mei 2020

Deel deze pagina

Het online Jonge Geesten initiatief ‘Geest uit de Fles’ ZOOMtalks is positief opgevallen. Dat heeft er toe geleid dat er een samenwerking tussen De Bouwcampus X Jonge Geesten® is gestart met de naam Geest uit de fles BOUWtalks. Dit initiatief heeft als doel dat we met verschillende generaties en geïnteresseerden binnen en buiten de bouwsector van gedachten wisselen over wat de coronacrisis betekent voor de bouw. Hoe moet het eruit zien wanneer we weer ‘normaal’ opstarten of brengt het innovaties die juist de hoognodige transitie gaan helpen? Niet alleen voor ons, maar ook, of misschien wel juist, voor toekomstige generaties. 

Na een korte introductie van host Nynke Sijtsma, directeur van De Bouwcampus, laten wij ons inspireren door een spreker waarna we met hem of haar in dialoog kunnen gaan. De sessie wordt gefaciliteerd door Jonge Geesten®.
Nynke foto

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere sessies. Van tevoren ontvang je van ons een ZOOM-link. Via deze link kom je op het aangegeven tijdstip automatisch in de sessie. 

Wie en wanneer?

Prof.dr.ing. Elphi Nelissen

Prof.dr.ing. Elphi Nelissen

Dinsdag 26 mei om 17:00 uur (inloggen vanaf 16:50 uur)Marjet Rutten & Pim van Wylick

Donderdag 4 juni om 12:30 uur (inloggen vanaf 12:20 uur)

Parametrisch ontwerpen is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties tussen onderdelen een ontwerp wordt gegenereerd. Het gaat om het leggen van relaties.

Marjet en Pim gaan in op de kansen die “Parametrisch ontwerpen” ons biedt als het gaat om de transitie in de bouwsector. Niet alleen als het gaat om minder faalkosten en materiaalgebruik, maar ook nog meer uitdagende ontwerpen en meer klantwaarde.


Lindy Molenkamp

Donderdag 11 juni om 17:00 uur (inloggen vanaf 16:50 uur)


Plaatsgevonden BOUWtalks

Praktische informatie

Een Geest uit de fles BOUWtalk duurt maximaal één uur, de deelnemers kunnen 10 minuten voor de start inloggen. We starten exact op de aangegeven begintijd in verband met een opname van de spreker. De spreker geeft een korte introductie en zal hierna ongeveer een kwartier zijn of haar inzichten delen. Dit wordt gevolgd door een gedachtewisseling waarin de deelnemers de mogelijkheid hebben vragen aan de spreker te stellen. Rond 17:55 uur wordt de sessie afgesloten. 

Komende activiteiten

 • donderdag, 04 juni 2020
  Geest uit de fles BOUWtalks met Marjet Rutten en Pim van Wylick
 • vrijdag, 05 juni 2020
  Maak kennis met de publiek-privaat ontwikkelde methodiek ‘Gebouwen met toekomstwaarde’
 • donderdag, 11 juni 2020
  Geest uit de fles BOUWtalks met Lindy Molenkamp
 • woensdag, 17 juni 2020
  GEBIEDSGERICHTE BENADERING VOOR HET ENERGIEVRAAGSTUK
 • dinsdag, 30 juni 2020
  De uitdaging rond hergebruik van bruggen is groot en heeft geleid tot de ‘Circulaire Jongeren Challenge’