Circulaire Jongeren Challenge

Circulaire Jongeren Challenge

In Nederland staan we voor een aantal grote opgaven, waaronder in de Infrastructuur. Duizenden bruggen naderen het einde van hun levensduur, daar moeten we iets mee. Hoe past circulariteit in deze complexe opgave? Hoe pak je dat aan?

Klik hier om je direct aan te melden.

Datum evenement: 30 juni 2020

Deel deze pagina

Is de brug bij jou om de hoek dé trainingslocatie BMX en skateboarden voor Olympische Spelen 2024?

Kan de brug bij jou om de hoek een 2e leven krijgen als nieuwe trainingslocatie voor de Olympische Spelen van 2024? Of zijn er nog andere mogelijkheden? We dagen jullie als de Jonge Generatie (18-35 jaar) uit in deze Circulaire Jongeren challenge!

In een organisatie-overstijgend team, geef je onder begeleiding van experts samen met jongeren uit de gehele keten (ingenieurs, architecten, installateurs, weg- en waterbeheerders, ontwikkelaars, werkvoorbereiders en nog meer jonge vernieuwers) invulling aan het hergebruik van een bestaande brug. Daarna in gang zetten en doen!

De uitdaging rond hergebruik van bruggen is niet alleen groot, maar ook complex en raakt ons allemaal. Dit heeft geleid tot de Circulaire Jongeren Challenge. De challenge is een collab tussen De Bouwcampus, Platform WOW, Jonge Geesten met ondersteuning van onder andere Rijkswaterstaat en jongerenclubs van Bouwend Nederland, Techniek Nederland en Koninklijke NLIngenieurs.

Nieuwsgierig? Vast!

Meld je dan aan voor de ZOOMinar op 30 juni 2020 voor alle ins en outs over de Challenge en de praktijkcasus: een inhoudelijk vraagstuk vanuit Rijkswaterstaat. Na de kick-off kan je je inschrijven voor de Circulaire Jongeren Challenge in oktober.

Datum: 30 juni 2020
Tijdstip: 09:00 - 10:00 uur
Locatie: ZOOM

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.

Programma kick-off

Tijdens de inspirerende kick-off op 30 juni krijg je alle ins en outs te horen over de Challenge. Daarnaast lichten we de praktijkcasus van deze challenge toe: een inhoudelijk vraagstuk vanuit Rijkswaterstaat. Het programma is als volgt.

Welkom door Samantha Wicht (Bouwcampus)
Inspiratie: Afval bestaat niet – John Vernooij*
Praktijkcase Rijkswaterstaat – Barbera Offenbeek-Kuipers
Inspiratie vanuit sport - volgt
Ins en outs van de challenge – Nathalie van Dalen

* John Vernooij is CEO van Omrin. Omrin is in 2019 uitgeroepen tot meest duurzame onderneming van Nederland. Ze recyclen 42% meer afval dan collega afvalverwerkers in Nederland.

Na de kick-off

Na de kick-off kan je je inschrijven als deelnemer aan de Circulaire Jongeren Challenge. Vervolgens word je in vier zoominars meegenomen door de verschillende projectfasen waar jullie met je team ook doorheen zullen gaan:

Zoominar vrijdag 4 september 2020 (09:00 – 10:00): initiatief- en definitiefase
Zoominar vrijdag 18 september 2020 (09:00 – 10:00): ontwerpfase
Zoominar vrijdag 2 oktober 2020 (09:00 – 10:00): voorbereidings- en realisatiefase
Zoominar vrijdag 16 oktober 2020 (09:00 – 10:00): beheerfase

Na de zoominars ben je goed voorbereid op de daadwerkelijke challenge: die vindt plaats op vrijdag 30 oktober tijdens het Young Professionals Kennisfestival van Platform WOW. Aan het einde van deze dag hoor je of jouw team doorgaat naar de finale op donderdag 12 november tijdens de InfraXperience.

Komende activiteiten

 • donderdag, 27 augustus 2020
  Bij de Brugdialogen gaan we maandelijks met elkaar in gesprek, online, over een specifiek onderwerp, altijd i.v.m. bruggen.
 • donderdag, 27 augustus 2020
  De eerste sessie van het Transitietraject 'Emissieloos bouwen'
 • vrijdag, 04 september 2020
  De eerste van vier Zoominars over de Circulaire Jongeren Challenge
 • dinsdag, 22 september 2020
  Op dinsdag 22 september 2020 vindt de derde bijeenkomst van 'Industriële Woningbouw' plaats